Leolux meubelen

Leolux meubelen staan zowel in Nederland als ver daarbuiten bekend om hun prachtige ontwerpen en om hun uitmuntende kwaliteit. De designmeubelen van het merk worden inmiddels over de hele wereld verkocht, maar vinden het gretigst aftrek in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. De collectie van Leolux bestaat zowel uit banken, fauteuils en eetkamerstoelen, als uit salontafels en bijzettafels. Ieder jaar wordt de collectie verder uitgebreid met een aantal nieuwe modellen.

Leolux produceert enkel op bestelling en daarbij is maatwerk vaak een optie. Dit houdt o.a. andere in dat het merk u bij ieder meubelstuk verschillende opties op het gebied van kleurgebruik en stoffering biedt. Op deze manier krijgt u altijd een meubel wat perfect is afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren. Als uw Leolux dealer staan wij uiteraard klaar om u te assisteren bij uw keuze en kunnen wij u de diverse keuzemogelijkheden vrijblijvend laten zien.

Het ontwerpteam van Leolux

Toen Jeroen Sanders en Johan van Beek in 1981 het bedrijf Leolux overnamen, besloten ze om samen te gaan werken met topontwerpers uit binnen- en buitenland. Een strategie die vandaag de dag nog altijd zijn vruchten afwerpt. Zo zijn Jan Armgardt (Duitsland), Cunno Frommherz (Zwitserland) en Hugo de Ruiter enkele bekende designers die meubelstukken voor Leolux hebben ontworpen. De ontwerpstijl van de meubelen kan getypeerd worden als modern en heeft zowel Scandinavische als Italiaanse invloeden.

Ontwerpprijzen voor Leolux

De meubels van Leolux vallen bovendien regelmatig in de prijzen. Dit gebeurde voor het eerst met ‘Pallone’, de opvallende fauteuil uit 1989. Leolux Pallone heeft zowel de prijs voor het ‘Beste Nederlandse Meubelontwerp’ in de wacht gesleept, als de Zwitserse prijs ‘Design Preis Schweiz’. De laatste jaren wist het bedrijf vooral ‘Interior Innovation Awards’ (Sella en Arabella in 2011) en Reddot Design Awards (o.a. Spring in 2010, Gynko in 2014 en Caruzzo in 2015) in de wacht te slepen.

Leolux meubelen bij Hoogebeen Interieur

De meubelen van Leolux vormen al vele jaren een belangrijk onderdeel van onze collectie. In onze showroom vindt u dan ook een uitgebreide selectie Leolux designmeubelen terug. Wilt u weten of u een bepaald meubelstuk bij ons in de showroom kunt uitproberen? Neem dan even contact met ons op en dan geven we u zo snel mogelijk uitsluitsel. U bent natuurlijk ook van harte welkom om gewoon een keer langs te komen en op uw gemak te komen kijken wat wij voor u hebben staan.

Bekijk hier onze gehele collectie van Leolux