Kom de donkere maanden door met inspiratie voor verlichting!

Auteur:
Gepubliceerd: 21 oktober 2021
Arjan Hoogebeen
Kom de donkere maanden door met inspiratie voor verlichting! | Hoogebeen Interieur

De dagen zijn inmiddels weer korter, waarbij we steeds meer tijd besteden in het donker. Het worden dan ook wel de donkere maanden genoemd, waar we nu in verkeren. Zo neerslachtig als het klinkt, hoeft dat helemaal niet het geval te zijn met de juiste verlichting in huis. Dit is namelijk juist de periode waarin al uw lampen goed tot hun recht komen. Ze kunnen de ruimtes ieder op hun eigen unieke wijze verlichten. Het creëert sfeer en comfort en zal uw huis letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers zetten. Het mooiste is nog dat op het gebied van verlichting er nog van alles gebeurt, zo zijn er talloze nieuwe designs en innovaties. In dit artikel zetten we de laatste ontwikkelingen omtrent wandlampen voor u op een rijtje.

Maak kennis met Clark

Een schoonheid van eigen bodem. De Clark is een gloednieuw lichtarmatuur van Jacco Maris dat meer dan alleen licht geeft. Het betreft namelijk een zeer luxe LED wandverlichting die het hele interieur van allure voorziet. Dit doet het middels een krachtig minimalistisch design van gegoten aluminium waarin de lichtbron is ingesloten. Hiermee straalt het een geraffineerde lichtbundel uit, naar boven en beneden. De Clark is tevens beschikbaar als variant waarbij dit enkel een “up of downlight” bevat. Het past perfect in de rest van de collectie Jacco Maris lampen, die allen stuk voor stuk hetzelfde vakmanschap belichamen. Iedere lamp wordt namelijk vakkundig handgemaakt in de eigen werkplaats. Een eveneens zo prachtige wandlamp is bijvoorbeeld de Solo.

Clark Wandlamp - Jacco Maris | Hoogebeen Interieur
Sento Verticale - Occhio | Hoogebeen Interieur

Verlichting van de buren: Occhio

Als we het hebben over wandverlichting en innovatie, dan mag de Sento verticale van het Duitse Occhio niet onbesproken blijven. De innovatieve LED techniek die is geïntegreerd in de Sento is spraakmakend, met een CRI score van 97 is het bijna net zo brilliant als zonlicht. Daarnaast kan het, net als de Clark verlichting, in twee richtingen schijnen. Het mooie van de Sento is dat je hierbij controle hebt over de hoeveelheid licht van de lichtbundels. Deze kan je gelijk aan elkaar houden of laten verschillen van elkaar.

Ultieme controle over licht

De Occhio Sento is een wandarmatuur met een karakteristieke, expressieve en variabele lichtbundel. Dankzij de “perfect colour” LED zorgt de Sento verticale voor de best mogelijke kleurweergave van uw interieur. Het is bovendien intuïtief instelbaar via “touchless control” of de Occhio air-app. Het lichteffect kan worden veranderd middels verwisselbare optische componenten (lenzen, inserts en kleurfilters). Het type licht van uw Occhio-armatuur heeft u zo volledig onder controle!

Het juiste type wandverlichting kiezen

Zoals u in de voorgaande voorbeelden heeft kunnen lezen, zijn er diverse lampen in omloop waarbij u nog de keuzevrijheid heeft over hoe de lichtbundel de ruimte dient te verlichten. Hierdoor kunt u nauwkeurig het licht naar wens doseren. De optie om het licht naar boven of naar beneden te laten schijnen is ideaal wanneer u bijvoorbeeld met het licht direct een dressoir wilt verlichten, of juist het licht indirect door de ruimte wilt laten dwalen. Wanneer het licht naar het plafond is gericht, zal het middels weerkaatsing heel genuanceerd de ruimte voorzien van prachtig sfeerlicht. Een soortgelijke optie om de richting van het licht te controleren is bijvoorbeeld aanwezig bij de Ferrolight Pixel Wall Rotating wandlamp.

Verlichting bij Hoogebeen Interieur

Deze drie prachtige modellen van lichtarmaturen zijn slechts een greep uit de prachtige collectie wandlampen van Hoogebeen Interieur. Op onze website kunt u al een goed beeld krijgen van het aanbod, maar graag vertellen we u hier meer over in onze showroom. Daar staan onze lichtspecialisten voor u klaar om u volledig te informeren over alle nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van verlichting. We hopen u hier snel te mogen ontvangen. Liever direct een vraag stellen, dan kan dat uiteraard telefonisch via: 0341 – 353292 of per e-mail: info@hoogebeen.nl.

Pixel Wall Rotating wandlamp | Hoogebeen Interieur
Nieuw bij Hoogebeen